ناحيه طول موجي در دوربين حرارتي

رسااندیشان مفتخر است اولین دوربین حرارتی ساخت ایران در طول‌موج مادون قرمر بلند را معرفی کند. این محصول پیشرفته با استفاده از فناوری بومی توسعه یافته و به‌گونه‌ای طراحی شده است که طیف گسترده‌ای از نیازهای صنعتی، تحقیقاتی و امنیتی را پوشش دهد.

ویژگی‌های کلیدی:

  • رزولوشن و گستره طیفی: بهره‌مندی از حسگری با رزولوشن 640 در 480 پیکسل و پاسخ طیفی 8 تا 14 میکرون طول در موج مادون قرمز بلند.
  • گستره دمایی: گستره دمایی عملکرد 40- تا 85+ درجه سانتیگراد برای طیف وسیعی از کاربردها.
  • سنسور با NEDT کمتر از 40mK : بهره‌مندی از پیکسل‌های ۱۷ میکرومترمربعی برای ارائه تصویری با وضوح و جزئیات بی‌نظیر و نویز حرارتی پایین.
  • سرعت پردازش بالا: نرخ تصویربرداری ۴۰ هرتز، مناسب برای کاربردهای زمان حقیقی و تجزیه‌وتحلیل‌های دقیق.
  • پشتیبانی از چندین تمپلت رنگی: شامل Rainbow، IronBow، BlackHot و نرمال برای بهینه‌سازی نمایش تصاویر بر اساس نیاز کاربران.
  • اتصال سریع و قدرتمند: مبتنی بر پورت USB3 برای ارتباط پایدار و انتقال داده‌های پرسرعت به کامپیوتر.
  • قابلیت کالیبراسیون دمایی: تنظیم دقیق بازه دمایی مطابق با نیازهای خاص هر کارفرما.
  • شخصی‌سازی گسترده: با توجه به بومی بودن فناوری، امکان سفارشی‌سازی دستگاه برای صنایع مختلف وجود دارد.

این دوربین با تکیه بر دانش فنی ایرانی، پاسخی دقیق به نیازهای متنوع در حوزه‌های صنعتی، نظامی، پزشکی و تحقیقاتی ارائه می‌دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا سفارش محصول، با ما در تماس باشید.

در شکل زیر تصویر حرارتی از برد الکترونیکی یک دوربین پر سرعت را مشاهده می کنید. رگولاتور و حسگر تصویر بسیار گرمتر از سایر اجزای مدار می باشد.

تصویر دوربین حرارتی از برد الکترونیکی یک دوربین

تصویر حرارتی در تمپلتهای IronBow, RainBow, WhiteHot, BlackHot توسط دوربین RA-ASC-0640-I برداشته شده است.

عموما ناحيه طول موجي در دوربين حرارتي (5 – 3 ميكرو متري و 12 – 8 ميكرو متري)  می باشد. که می توان از آین دو ناحیه براي تصوير برداري حرارتي (Passive) استفاده كرد. در ارتباط با اين دو ناحيه مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد :

  • مقدار تابش شده توسط خورشيد در ناحيه ( 5 – 3 ميكرو متر) حدود 25 وات بر متر مربع و در ناحيه( 12 – 8 ميكرو متر ) در حدود 5/1 وات بر متر مربع است و لذا در روزهاي آفتابي ، تابش خورشيد می‌تواند شكل حرارتي تصوير دوربين در ناحيه اول را بطور عمده تغيير دهد ولي روي تصوير در ناحيه ( 12 –8 ميكرو متر ) تأثير اساسي ندارد .
  • در يك اختلاف دماي يكسان و در دماي محيط انرژي قابل دسترسي، ناحيه (12 – 8 ميكرو متر )، 30 برابر ناحيه ( 5 – 3 ميكرو متر ) بوده و لذا مي توان نسبت سيگنال به نويز را بهتر ودر نتيجه تصوير بهتري مشاهده نمود .
  • هر چه NETD كوچكتر باشد ، حساسيت سيستم بهتر است . در ناحيه (12 – 8 ميكرو متر ) چون NETD كوچكتر است مي‌توان حساسيت خوبي را داشت .
  • در صورتيكه اهداف داغتر از محيط مد نظر تصوير برداري باشند ( مانند اگزوز موشك ) ، چون طول موج ماكزيمم اين اهداف بسمت طول موجهاي كوتاهتر بوده و توان تابش در آن ناحيه زياد است، بهتر است كه از دوربين ( 5 – 3 ميكرو متر ) استفاده شود.
  • بدون در نظر گرفتن كاربرد معين نمي توان ناحيه اي را به ناحيه اي ديگر برتري داد . البته ناحيه ( 12 – 8 ميكرو متر ) به راحتي قسمت اعظم نيازها را بر آورده مي كند. طبق قانون جابجايي وين طول موج قله تابش هر جسم بسته به دمايش از رابطه زير بدست مي آيد :T (دما بر حسب كلوين ) ( T / 2890 ) = طول موج « بر حسب ميكرو متر » مثلاً براي دماي انسان طول موج برابر با 9.32 ميكرو متر خواهد بود .